Harmonie St. Michaël Heemstede
Harmonie St. Michaël - Trompstraat 26 2014 BJ Haarlem - .secretariaat@stmichael-heemstede.nl - 06-14193587
Het Instaporkest (MIO) Het MIO is een orkest voor startende muzikanten. Enige vaardigheid op een instrument is gewenst. Het orkest is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden. De nadruk ligt op orkestervaring opdoen en samen muziek maken
Het Harmonieorkest Het harmonieorkest bestaat uit ca. 45 leden variërend in leeftijd van 12 tot 79 jaar. De leden van het harmonieorkest spelen allemaal zo'n 5 jaar of langer op hun instrument. De nadruk ligt op het geven van aansprekende concerten.

Onze orkesten

Harmonie St. Michaël is een muziekvereniging die ruim 100 jaar geleden werd opgericht. Op 4 oktober 1909 werden de statuten vastgesteld en begonnen de repetities. In het voorjaar van 1910 gaf de harmonie haar eerste uitvoering onder leiding van haar eerste dirigent en mede oprichter Theo Tellings en groeide door naar een volwaardig orkest. Vandaag bestaat de vereniging uit drie orkesten: het harmonieorkest, het Klijn Örkest en het MIO voor (her)startende muzikanten. Het harmonieorkest en het instaporkest staan onder leiding van dirigent John Brouwer en het Klijn Örkest wordt geleid door Jan van der Kolk.
Het Klijn Örkest Het Klijn Örkest is een Klein Orkest. Ze spelen dweilorkest- muziek, maar dan op de wel Klijn Örkest manier. Het bestaat uit leden van het harmonieorkest en leden van buitenaf. Ze zijn in te huren om elk feest of evenement muzikaal op te luisteren.
Lid worden? Ook dat is mogelijk, zowel voor geoefende als startende muzikanten. Wekelijks repeteren wij op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Locatie: Pinksterkerk - Camplaan 18 - 2103 GW Heemstede. Het Klijn Örkest repeteert maandelijks op donderdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur. Wij vinden het prettig als u onze repetitieavond bezoekt. We kunnen dan met elkaar kennismaken en u krijgt een indruk van ons orkest. Vooraf kunt u contact zoeken met ons secretariaat: graag e-mailen naar; secretariaat@stmichael-heemstede.nl
Lees meer Lees meer Lees meer Lees meer Lees meer Lees meer Lees meer Lees meer
De orkesten