Harmonie St. Michaël Heemstede
Harmonie St. Michaël Heemstede. Secretariaat: Anneke Kuiters , secretariaat@stmichael-heemstede.nl 

Het Instaporkest (MIO)

Het instaporkest gaat weer van start. Na het succesvolle projectorkest is de tijd rijp geworden om het instaporkest letterlijk nieuw leven in te blazen. Vanaf september 2019 repeteert dit orkest om de week. De muzikale leiding is in handen van John Brouwer. Doel is om orkestervaring op te doen, zodat de overstap naar het harmonieorkest soepeler kan verlopen. Tijdens de repetities zal de nadruk liggen op samenspel. Aangezien niet alle instrumenten in dit orkest aanwezig zijn zal er aanvulling gezocht worden vanuit het harmonieorkest. Muzikanten die al ervaring hebben kunnen direct plaatsnemen in dit orkest. Mocht je geen instrument hebben dan is het mogelijk om van de vereniging een instrument te lenen. De repetities beginnen om 19.00 uur en eindigen om 19.45 uur en vinden plaats in het wijkgebouw Wij De Princehof, Glipperweg 57 te Heemstede. Michaëls Instap Orkest MIO Wanneer:  iedere twee weken, woensdag 18 september 2019 t/m woensdag 1 juli 2020 Tijd: 19.00-19.45 Locatie: De Princehof Kosten: € 140,00 Doelgroep: alle leeftijden Groepering: muziek (blaasinstrumenten en slagwerk) Interesse: muziek In het Michaëls Instap Orkest MIO leren beginnende muzikanten samen musiceren. Onder leiding van de gediplomeerde dirigent John Brouwer repeteer je met elkaar op mooie, eenvoudige orkestmuziek. Want samen spelen is een leuke, nuttige en gezellige aanvulling op je muzieklessen! Uiteraard sluit je de cursus af met je eerste concert. Het orkest bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk. Er is plaats voor jonge en oudere starters met minimaal een half jaar ervaring en voor ‘herintreders’. Michaëls Instap Orkest MIO is één van de orkesten van Harmonie St. Michaël Heemstede. Bij voldoende ervaring is het mogelijk door te stromen naar het ‘groot orkest’. Meer informatie en aanmelding: www.stmichael-heemstede.nl; secretariaat@stmichael-heemstede.nl Hieronder vind je ons andere cursusaanbod, Blokfluitklas en Muzieklessen op blaas -of slaginstrument
Het Instaporkest
Blokfluitklas Wanneer:  36 lessen tussen  dinsdag 3 september 2019 en dinsdag 30 juni 202 Tijd: 16.00-17.00 (bij een groepsgrootte van 6 deelnemers) Locatie: Crayenesterschool, Heemstede Kosten: € 295,- Doelgroep: 7-12 jaar Groepering: muziek Interesse: muziek Muziek maken stimuleert de ontwikkeling van hersenen op het gebied van luisteren, taalverwerving, emotionele intelligentie en concentreren. Maar het is vooral erg leuk om muziek te kunnen maken! Helaas heeft Heemstede geen muziekschool. Daarom wil Harmonie St. Michaël Heemsteedse kinderen laten kennismaken met muziek. In een groepje van 6 kinderen, leert de enthousiaste en gediplomeerde docent Josien van der Tweel je op blokfluit allerlei soorten muziek spelen. Af en toe krijg je ook de kans om een ander blaas- of slagwerkinstrument te testen. Uiteraard sluit je de cursus af met je eerste concert. En dan weet je: een blokfluit is heel leuk om mee te beginnen, maar het is nog leuker om er mee door te gaan! Een lesboek met CD en een goede blokfluit zijn bij de leskosten inbegrepen en mag je na afloop houden. Meer informatie en aanmelding: www.stmichael-heemstede.nl; secretariaat@stmichael-heemstede.nl.
Muziekles (op blaasinstrument en slagwerk) Wanneer:  van maandag 2 september 2019 t/m vrijdag 3 juli 2020, dag en frequentie in overleg Tijd: in overleg Locatie: De Princehof of elders Kosten: afhankelijk van frequentie en lesvorm Doelgroep: alle leeftijden Groepering: muziek (blaasinstrumenten en slagwerk) Interesse: muziek Muziek maken stimuleert de ontwikkeling van hersenen op het gebied van luisteren, taalverwerving, emotionele intelligentie en concentreren. Maar het is vooral erg leuk om muziek te kunnen maken! Helaas heeft Heemstede geen muziekschool. Harmonie St. Michaël Heemstede wil een drempel wegnemen voor inwoners van Heemstede die een blaasinstrument of slagwerk willen leren bespelen. Harmonie St. Michaël heeft voor jou een enthousiaste en gediplomeerde docent en geeft een aantrekkelijke korting op de leskosten. Zo nodig en indien mogelijk krijg je van ons een instrument in bruikleen. Afhankelijk van jouw vorderingen is het mogelijk om na een half jaar of een jaar te gaan spelen in het Michaëls Instap Orkest MIO. Meer informatie en aanmelding: www.stmichael-heemstede.nl; secretariaat@stmichael-heemstede.nl.
De blokfluitklas is inmiddels gestart. Deelname is nog mogelijk. Graag aanmelden via het secretariaat.
Instappen is nog mogelijk. Contact via secretariaat of een bezoekje aan de repetitie op woensdagavond, vanaf 20.00 uur