Harmonie St. Michaël Heemstede
Harmonie St. Michaël - Glipperdreef 60 2104 WK Heemstede - .secretariaat@stmichael-heemstede.nl - 023 5293001

Het Instaporkest (MIO)

Het instaporkest gaat weer van start. Na het succesvolle projectorkest is de tijd rijp geworden om het instaporkest letterlijk nieuw leven in te blazen. Vanaf september 2019 repeteert dit orkest om de week. De muzikale leiding is in handen van John Brouwer. Doel is om orkestervaring op te doen, zodat de overstap naar het harmonieorkest soepeler kan verlopen. Tijdens de repetities zal de nadruk liggen op samenspel. Aangezien niet alle instrumenten in dit orkest aanwezig zijn zal er aanvulling gezocht worden vanuit het harmonieorkest. Muzikanten die al ervaring hebben kunnen direct plaatsnemen in dit orkest. Mocht je geen instrument hebben dan is het mogelijk om van de vereniging een instrument te lenen. De repetities beginnen om 19.00 uur en eindigen om 19.45 uur en vinden plaats in het wijkgebouw Wij De Princehof, Glipperweg 57 te Heemstede.

Michaëls Instap Orkest MIO

Wanneer: iedere twee weken, woensdag 18 september 2021 t/m woensdag 1 juli 2022 Tijd: 19.00-19.45 Locatie: De Princehof Kosten: € 140,00 Doelgroep: alle leeftijden Groepering: muziek (blaasinstrumenten en slagwerk) Interesse: muziek In het Michaëls Instap Orkest MIO leren beginnende muzikanten samen musiceren. Onder leiding van de gediplomeerde dirigent John Brouwer repeteer je met elkaar op mooie, eenvoudige orkestmuziek. Want samen spelen is een leuke, nuttige en gezellige aanvulling op je muzieklessen! Uiteraard sluit je de cursus af met je eerste concert. Het orkest bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk. Er is plaats voor jonge en oudere starters met minimaal een half jaar ervaring en voor ‘herintreders’. Michaëls Instap Orkest MIO is één van de orkesten van Harmonie St. Michaël Heemstede. Bij voldoende ervaring is het mogelijk door te stromen naar het ‘groot orkest’. Meer informatie en aanmelding: www.stmichael-heemstede.nl; secretariaat@stmichael-heemstede.nl Hieronder vind je ons andere cursusaanbod: muzieklessen op blaas -of slaginstrument
Het Instaporkest
Muziekles (op blaasinstrument en slagwerk) Wanneer: in overleg Locatie: De Princehof Kosten: afhankelijk van frequentie en lesvorm, eerste jaar tegemoedkoming in de kosten Doelgroep: alle leeftijden Groepering: muziek (blaasinstrumenten en slagwerk) Interesse: muziek

Stimulans

Muziek maken stimuleert de ontwikkeling van hersenen op het gebied van luisteren, taalverwerving, emotionele intelligentie en concentreren. Maar het is vooral erg leuk om muziek te kunnen maken!

Muziekschool

Helaas heeft Heemstede geen muziekschool. Harmonie St. Michaël Heemstede wil een drempel wegnemen voor inwoners van Heemstede die een blaasinstrument of slagwerk willen leren bespelen. Harmonie St. Michaël heeft voor jou een enthousiaste en gediplomeerde docent en geeft een aantrekkelijke korting op de leskosten. Zo nodig en indien mogelijk krijg je van ons een instrument in bruikleen.

Tijdpad

Afhankelijk van jouw vorderingen is het mogelijk om na een half jaar of een jaar te gaan spelen in het Michaëls Instap Orkest MIO. Meer informatie en aanmelding: www.stmichael-heemstede.nl; secretariaat@stmichael-heemstede.nl.
Neem vrijblijvend contact op met ons secretariaat