Harmonie St. Michaël Heemstede
Harmonie St. Michaël - Trompstraat 26 2014 BJ Haarlem - .secretariaat@stmichael-heemstede.nl - 023-542 17 03

Dirigent John Brouwer

Na het vertrek van de vorige dirigent, Gerhart Drijvers, eind 2009 en een interim-periode van onze voormalige dirigent Wim van Duijn is de muzikale leiding van onze vereniging sinds april 2010 stevig in handen van John Brouwer.

Opleiding

John (1971) is op 6 jarige leeftijd begonnen met bugelles bij zijn vader en lid geworden van Fanfare DSS uit Aarlanderveen. Toen hij later les kreeg van Danny Oosterman bleek snel dat hij over een flink portie talent beschikte. Hij besloot om van muziek zijn beroep te maken ging op 18-jarige leeftijd trompet studeren aan het conservatorium in Utrecht bij Willem van der Vliet. Hij behaalde daar het diploma Docerend Musicus (DM) en 2 jaar later het diploma Uitvoerend Musicus (UM).

Docenten

Na het behalen diploma DM besloot John zijn muzikale talent verder te ontwikkelen en begon aan de studie Ha/Fa directie aan het conservatorium van Tilburg. Zijn docenten waren Jan Cober en Jan van Ossenbruggen, die overigens net als zijn vader dirigent van St. Michaël is geweest. Na een aantal muzikale omzwervingen behaalde John in 2004 zijn diploma Ha/Fa directie op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij zijn eerdere bugelleraar Danny Oosterman.

Andere orkesten

Als muzikant heeft John naast DSS, Brassband Concordia en Crescendo uit Nieuwveen gespeeld bij zowel het Nationaal Jeugd Harmonieorkest als het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Verder was hij remplaçant bij o.a. het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Kamerorkest en het Schönberg ensemble. Tegenwoordig is hij alleen nog maar bij DSS op de bugel te horen. John heeft inderdaad van muziek zijn werk gemaakt en dirigeert bij nog 4 andere verenigingen (Fanfare Arti et Religioni uit Langeraar, Fanfare Sint Nicasius uit Heeze en Harmonie Soli Zaandam).
Het Harmonieorkest